De meest populaire gerechten die je kunt maken tijdens kerst
Heb je plannen om tijdens aanstaande Kerst lekker met je gezin te eten, dan kun je kiezen uit diverse kerstrecepten. Er valt tegenwoordig genoeg te kiezen als je lekker wilt eten. In dit artikel hebben we 2 populaire kerstrecepten voor je beschreven, waar je ongetwijfeld wel iets mee kunt de komende kerst. Eet smakelijk alvast en geniet vooral volop van de heerlijke smaken van onderstaande toprecepten!
Een echte klassieker voor de kerstperiode: Beef Wellington
en all time favorite-recept om tijdens kerst te maken, is Beef Wellington. Dit heerlijke vleesgerecht biedt de garantie op smulgenot van de hoogste categorie. Je hebt voor deze lekkernij 1 kg. ossenhaas nodig, 1 kg. kastanjechampignons, 1 grote sjalot en verder als extra ingrediënten: 4 el paneermeel, 1 teentje knoflook, zeezout, peper en zonnebloemolie.
Snijd de champignons, de sjalot & knoflook (na pellen) en mix deze in een keukenmachine. Bak de bruinige massa ongeveer 30 minuten in olie in een pan, tot het vocht is verdampt. Als het geheel korrelig is en niet meer plakt, is de duxelles klaar. Voeg hierbij zout en peper toe en laat de mix afkoelen in de koelkast. Doe er paneermeel doorheen, zodat je het laatste restantje vocht wegtrekt uit de mix. Leg de koude ossenhaas vervolgens in een pan met olie. Strooi er zeezout en peper op en gaar de ossenhaas in 4 minuten aan alle kanten goed door. Laat de ossenhaas daarna op een bord in de koelkast goed koud worden. Maak vervolgens een deegpakketje om de ossenhaas in te stoppen. Bak op het eind de Beef Wellington in 45 minuten gaar in en oven op 220 raden.
Pasteitjes met lekkere kipragout
Een stuk eenvoudiger om te maken zijn pasteitjes met kipragout. Voor dit populaire kerstrecept hoef je alleen maar kant-en-klare pasteitjes te kopen en een of meer blikjes kipragout. Warm de kipragout op in een klein pannetje, zodat deze goed heet is. Je kunt de ragout in de ragoutbakjes van deeg stoppen (haal eerste het dekseltje eraf) en vervolgens is deze lekkernij al klaar. Eventueel kun je mt kruiden boven op de ragout het geheel nog wat pittiger maken. Veel eetplezier toegewenst!